Publicaties

Geschiedenis  • De Rottweiler rekent men tot de oudste hondenrassen. Zijn oorsprong gaat tot in de tijd van de Romeinen terug. Daar werd hij als herders- en veedrijverhond gebruikt. De honden trokken met de Romeinse legioenen over de Alpen, beschermden de mensen en dreven hun vee.

  • In de omgeving van Rottweil kwamen deze honden samen met inheemse honden en vond vermenging plaats. De belangrijkste taak van de Rottweiler werd nu het bewaken en het drijven van het grote vee en de verdediging van zijn baas en diens eigendommen. Van deze Duitse Rijksstad Rottweil kreeg hij zijn naam: Rottweiler slagershond. De veehandelaren (slagers) fokten deze honden alleen op prestatie en bruikbaarheid voor het werk. Zo ontstond in de loop van de tijd een uitstekende herders- en veedrijverhond, die ook als trekhond gebruikt werd.

  • Toen men in het begin van de twintigste eeuw hondenrassen zocht voor de politiedienst, werd ook de Rottweiler daarvoor getest. Al snel bleek dat de hond voor de opgaven in politiedienst gesteld, bijzonder geschikt was. In het jaar 1910 werd hij dan ook officieel als politiehond erkend.

  • Vanwege zijn 'gezonde verstand' en gelijkmatige humeur is de Rottweiler naast een uitstekende waakhond ook een echte gezinshond die niet zo nodg moet presteren. Hij is dan ook een goede kameraad voor de mens en is over het algemeen vriendelijk tegenover andere huisdieren en een plezierige speelgenoot voor kinderen.

Share our website

Quicklinks